Λίγα λόγια για το Ιστολόγιο...

Ο τίτλος του ιστολογίου ήταν αρχικά" ιστοημερολόγιο", όμως για καθαρά πρακτικούς λόγους (για να το βρίσκουν εύκολα οι μαθητές ) άλλαξε σε Ιστολόγιο της Ελένης Ζάχου.
Πιστεύω στην ελεύθερη διακίνηση του εκπαιδευτικού υλικού και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά το δοκούν ό,τι υλικό θέλετε.
1. Στη δεξιά μπάρα βρίσκονται : υλικό για μαθήματα,φιλικά ιστολόγια κ. α

2. Στο κέντρο εμφανίζεται η καθημερινή ροή των αναρτήσεων ( με διάφορα θέματα)

3. Στην αριστερή μπάρα εμφανίζονται εργασίες -συμμετοχές μου σε εκδηλώσεις και προγράμματα

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! καινούρια σελίδα με τα νέα προγράμματα σπουδών
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! καινούρια σελίδα με Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή (δεξιά)

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Το Ορθόδοξο μοναστήρι του αγίου Αντωνίου και του αγίου Κάθμπερτ στην Αγγλία.


Το Ορθόδοξο μοναστήρι του αγίου Αντωνίου και του αγίου Κάθμπερτ στην Αγγλία.

  
Το μοναστήρι του αγίου Αντωνίου και του Αγίου Κάθμπερτ είναι ένα ερημητήριο μέσα στην δικαιοδοσία της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ψηλά στους Νοτιοδυτικούς λόφους του Shropshire. Βρίσκεται σε ύψος   1,273 ποδιών, κάτω από την περιοχή Shepherd Rock, στις ανατολικότερες πλαγιές του  Stiperstones. Ο πατέρας Σιλουανός ζει μόνος του, σε μια εγκατάσταση που ήταν κάποτε το εξοχικό ενός ανθρακωρύχου και στα περίχωρα βρίσκονται είκοσι στρέμματα βοσκότοπων και δάσους. Ζει μια ζωή προσευχής, ησυχίας, λειτουργίας και εργασίας σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις του Ορθόδοξου μοναχισμού.    

 


Ο ιερομόναχος Σιλουανός ξεκίνησε την μοναστική ζωή το καλοκαίρι του 1990, στο μοναστήρι του αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Tolleshunt Knights, στο Essex, το οποίο ιδρύθηκε το 1959 από τον Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο, υποτακτικό του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη. Όπως και ο Άγιος Σιλουανός, ο πατέρας Σωφρόνιος ήταν μοναχός του Μοναστηριού του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιο Όρος. 
Δεν υπάρχει αυτοκινητόδρομος που να οδηγεί στο μοναστήρι. Ο αγροτικός δρόμος είναι μακρύς και κακοτράχαλος.

Ακολουθούν φωτογραφίες.

Το εσωτερικό του ναού του  μοναστηριού:Οι τοιχογραφίες, οι εικόνες του τέμπλου και οι κύριες εικόνες του ναού είναι έργο του Άγγλου αγιογράφου Aidan Hart.

Γίνονται συχνά λειτουργίες καθώς και η προσευχή του Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με, κατά τον τρόπο που γίνεται στο μοναστήρι του Αγίου Προδρόμου του Βαπτιστή στο Essex.

Έξω από το μοναστήρι:Η γύρω φύση:
Αγιογραφίες:
κείμενο και εικόνες  http://www.orthodoxmonastery.co.uk/Orthodox_Monastery/Welcome.html

μετάφραση orthodoxy-rainbow